Home > Recepten

Maïskoekjes, pittig (warm)

2 eieren

5 lepels melk

125 g bloem

285 g maïskorrels uit blik

3 lente-uitjes

zout

cayennepeper

olie

1 1/4 dl crème fraîche

3 eetlepels fijngesneden bieslook

zout en peper
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

2 eieren, 5 eetlepels melk en 125 gr bloem tot glad beslag kloppen.

15 gr gesmolten boter, 1 blik uitgelekte maïskorrels (285 gr) en 3 fijngesneden lente-uitjes, zout en cayennepeper erdoor roeren.

2 eetlepels olie verhitten. Voor elk koekje ± 1 eetlepel beslag in olie schen- ken en koekjes aan elke kant 2-3 minuten bakken. Koekjes in gedeelten bakken, steeds 1 eetlepel nieuwe olie in de pan schenken. Koekjes warmhouden in oven (160 °C).

1 1/4 dl crème fraîche, 3 eetlepels fijngesneden bieslook, zout en peper mengen en bij de maïskoekjes serveren.