Maïskoekjes, pittig (warm) |
|
2 eieren 5 lepels melk 125 g bloem 285 g maïskorrels uit blik 3 lente-uitjes zout cayennepeper olie 1 1/4 dl crème fraîche 3 eetlepels fijngesneden bieslook zout en peper |
|
Bereiding2 eieren, 5 eetlepels melk en 125 gr bloem tot glad beslag kloppen.15 gr gesmolten boter, 1 blik uitgelekte maïskorrels (285 gr) en 3 fijngesneden lente-uitjes, zout en cayennepeper erdoor roeren. 2 eetlepels olie verhitten. Voor elk koekje ± 1 eetlepel beslag in olie schen- ken en koekjes aan elke kant 2-3 minuten bakken. Koekjes in gedeelten bakken, steeds 1 eetlepel nieuwe olie in de pan schenken. Koekjes warmhouden in oven (160 °C). 1 1/4 dl crème fraîche, 3 eetlepels fijngesneden bieslook, zout en peper mengen en bij de maïskoekjes serveren. |
Home > Recepten