Home > Recepten

Wontonbuideltjes met varkensvlees (warm)

200 gr varkensgehakt

2 fijngesneden lente-uitjes

1 fijngesneden stengel citroengras (sereh, toko)

2 fijngesneden Chinese koolbladeren, nerven verwijderd

2 eetlepels Chinese sojasaus

2 eetlepels sesamolie

zout, cayennepeper

20 wontonvellen (toko)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gehakt, lente-ui, citroengras, kool, sojasaus, sesamolie, zout en cayennepeper mengen.

Uit wontonvellen cirkels van 10 cm doorsnee steken. Gehaktvulling over cirkels verdelen, deegrand met water bestrijken en wontons als buideltje dichtknijpen.

Buideltjes naast elkaar (in gedeelten) in stoommandje zetten en in ± 10 minuten boven kokend water gaarstomen.

Buideltjes in oven (75 °C) warmhouden.

Benodigdheden

extra nodig: uitsteekvorm van 10 cm doorsnee, bamboe stoommandje of metalen stoominzet voor pan