Home > Recepten

Loempiaatjes, Thais (warm)

1 uitgeperst teentje knoflook

1 theelepel 7-kruidenpoeder

1 eetlepel olie

175 varkensgehakt

1 1/2 eetlepel vissaus (nam pla)

125 gr dunne reepjes wortel

100 gr taugeh

8 ontdooide vellen filodeeg

1 losgeklopte eidooier

frituurolie
  • Omschrijving recept: Loempia's; Thais
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de knoflook met het 7-kruidenpoeder ± 3 minuten in de olie.

Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul.

Voeg op hoog vuur de vissaus en de wortelreepjes toe.

Laat het vocht in ± 5 minuten verdampen.

Roer de taugeh erdoor en laat het geheel afkoelen.

Snijd van de vellen fylodeeg 24 repen van 13 x 23 cm.

Schep op elke deegreep één lepel vulling, rol het deeg als loempia op en plak de rand met de losgeklopte eidooier vast.

Verhit frituurolie tot 190 °C en frituur daarin de loempia's met 6 tegelijk 3-4 minuten.

Serveer ze met pikante saus.