Loempiaatjes, Thais (warm) |
|
1 uitgeperst teentje knoflook 1 theelepel 7-kruidenpoeder 1 eetlepel olie 175 varkensgehakt 1 1/2 eetlepel vissaus (nam pla) 125 gr dunne reepjes wortel 100 gr taugeh 8 ontdooide vellen filodeeg 1 losgeklopte eidooier frituurolie |
|
BereidingBak de knoflook met het 7-kruidenpoeder ± 3 minuten in de olie.Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul. Voeg op hoog vuur de vissaus en de wortelreepjes toe. Laat het vocht in ± 5 minuten verdampen. Roer de taugeh erdoor en laat het geheel afkoelen. Snijd van de vellen fylodeeg 24 repen van 13 x 23 cm. Schep op elke deegreep één lepel vulling, rol het deeg als loempia op en plak de rand met de losgeklopte eidooier vast. Verhit frituurolie tot 190 °C en frituur daarin de loempia's met 6 tegelijk 3-4 minuten. Serveer ze met pikante saus. |
Home > Recepten