Home > Recepten

Mosselen, pittig (warm)

1 kg mosselen

8 cm in stukjes gesneden laoswortel

2 stengels in stukjes gesneden sereh

3 takjes basilicum

1 fijngesneden rood pepertje

2 teentjes fijngesneden knoflook

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel lichte soyasaus

2 eetlepels vissaus (nam pla)

1 theelepel suiker

2 eetlepels ongezouten vliespinda's

kokosmelk
  • Omschrijving recept: Schelpdieren; Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen met de laoswortel, sereh en basilicum ± 10 minuten op een matig vuur in een bodempje water.

Vermeng de rode peper met de knoflook, het citroensap, de soyasaus, de vissaus, de suiker en de pinda's.

Verwarm de grill voor.

Verwijder de helft van de mosselschelpen, neem de mosselen uit de schelpen, schep ze door het knoflook/pepermengsel en leg ze terug in de schelpen.

Schep op elke mossel 1 eetlepel van de saus, 1 theelepel kokosmelk en wat reepjes rode peper en grill de mosselen ongeveer 2 minuten.