Rijstvermicelli met zoete bonen (warm) |
|
200 gr zwarte ketanrijst 2 1/2 eetlepel zoete bonenpasta 2 eetlepels oestersaus 1 1/2 eetlepel lichte soyasaus 200 gr rijstvermicelli 2 eetlepels rijstwijn of sherry 2 eetlepels vissaus 2 eetlepel lichte soyasaus 1/2-1 theelepel chili-olie zout |
|
BereidingWeek de rijst 4 uur in water, giet hem af en stoom hem in een stoompan in 25-30 minuten gaar.Roer een sausje van de bonenpasta, oestersaus en soyasaus en roer dit door de rijst. Overgiet de rijstvermicelli met kokend water, week die ± 5 minuten en giet dan af. Roer een sausje van de rijstwijn of sherry, vissaus, soyasaus, chili-olie en zout naar smaak en roer dit door de vermicelli. Serveer een schepje vermicelli met een schepje zwarte rijst erop in een bananeblad. |
Home > Recepten