Home > Recepten

Rijstvermicelli met zoete bonen (warm)

200 gr zwarte ketanrijst

2 1/2 eetlepel zoete bonenpasta

2 eetlepels oestersaus

1 1/2 eetlepel lichte soyasaus

200 gr rijstvermicelli

2 eetlepels rijstwijn of sherry

2 eetlepels vissaus

2 eetlepel lichte soyasaus

1/2-1 theelepel chili-olie

zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de rijst 4 uur in water, giet hem af en stoom hem in een stoompan in 25-30 minuten gaar.

Roer een sausje van de bonenpasta, oestersaus en soyasaus en roer dit door de rijst.

Overgiet de rijstvermicelli met kokend water, week die ± 5 minuten en giet dan af.

Roer een sausje van de rijstwijn of sherry, vissaus, soyasaus, chili-olie en zout naar smaak en roer dit door de vermicelli.

Serveer een schepje vermicelli met een schepje zwarte rijst erop in een bananeblad.