Kerrie-eieren, Zuidindiase |
|
1 ui 4 teentjes knoflook 2 rode pepers ± 2 cm verse gember 6 eieren 2 citroenen 100 gr boter 1 theelepel geelwortelpoeder (koenjit) 1 eetlepel bloem 2 dl melk 1 pakje kokosmelkpoeder zout korianderblad |
|
BereidingPel en snipper de ui en de knoflook.Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes. Schil en rasp de gember. Kook de eieren hard, pel ze en houd ze warm. Pers 1 citroen uit, snijd de andere in schijfjes. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten. Bak de pepers en de gember 3 minuten mee. Roer het geelwortelpoeder en de bloem erdoor. Voeg langzaam de melk, 2,5 dl water en het kokosmelkpoeder toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg naar smaak citroensap en zout toe. Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant naar boven in een schotel. Schenk de saus erop. Garneer met schijfjes citroen en korianderblad. |
Home > Recepten