Cashewnotenpakora's |
|
4 lente-uitjes 1 groene chilipeper 150 gr ongezouten geroosterde cashewnoten 125 gr kikkererwtenmeel (toko) 1/2 theelepel garam masalapasta (pot) 1 theelepel geraspte gemberwortel 2 theelepels citroensap zout 1 eetlepel sesamolie frituurolie mangochutney |
|
BereidingHak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de garam masala, de gember en het citroensap. Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en eventueel water smeuïg. Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot. Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin en gaar. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney bij. |
Home > Recepten