Home > Recepten

Cashewnotenpakora's

4 lente-uitjes

1 groene chilipeper

150 gr ongezouten geroosterde cashewnoten

125 gr kikkererwtenmeel (toko)

1/2 theelepel garam masalapasta (pot)

1 theelepel geraspte gemberwortel

2 theelepels citroensap

zout

1 eetlepel sesamolie

frituurolie

mangochutney
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.

Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de

garam masala, de gember en het citroensap.

Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en

eventueel water smeuïg.

Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.

Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin

en gaar.

Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney

bij.