Home > Recepten

Mulligatawny 01

25 gr boter

1 gesnipperde ui

2 stengels bleekselderij in stukjes

1 dunne prei in ringetjes

1 eetlepel milde kerriepoeder

2 eetlepels bloem

1/4 liter gezeefde tomaten (pak)

1 laurierblaadje

2 kruidnagels

2 kippenbouillontabletten

200 gr (lams)gehakt

100 gr gekookte rijst

3 takjes peterselie of koriander
  • Omschrijving recept: Soepen; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een pan de boter, voeg de ui, bleekselderij, prei en kerriepoeder toe en laat dit ± 5 minuten zachtjes bakken. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje 1/2 liter water en de gezeefde tomaten toe. Voeg de bouillontabletten, het laurierblaadje en de kruidnagels toe.

Laat de soep met het deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes koken en zeef de soep daarna. Voeg het verkruimelde gehakt en de rijst toe en laat het gehakt in ± 5 minuten gaar worden.

Knip de peterselie erboven fijn.

Notities

Noot: Geef er pittabroodjes bij, die u in de broodrooster heeft geroosterd en belegd met knapperig gebakken reepjes bacon en gebakken tomaat.