Mulligatawny 01 |
|
25 gr boter 1 gesnipperde ui 2 stengels bleekselderij in stukjes 1 dunne prei in ringetjes 1 eetlepel milde kerriepoeder 2 eetlepels bloem 1/4 liter gezeefde tomaten (pak) 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 kippenbouillontabletten 200 gr (lams)gehakt 100 gr gekookte rijst 3 takjes peterselie of koriander |
|
BereidingVerhit in een pan de boter, voeg de ui, bleekselderij, prei en kerriepoeder toe en laat dit ± 5 minuten zachtjes bakken. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje 1/2 liter water en de gezeefde tomaten toe. Voeg de bouillontabletten, het laurierblaadje en de kruidnagels toe.Laat de soep met het deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes koken en zeef de soep daarna. Voeg het verkruimelde gehakt en de rijst toe en laat het gehakt in ± 5 minuten gaar worden. Knip de peterselie erboven fijn. NotitiesNoot: Geef er pittabroodjes bij, die u in de broodrooster heeft geroosterd en belegd met knapperig gebakken reepjes bacon en gebakken tomaat. |
Home > Recepten