Home > Recepten

Mulligatawny 06 (vlees, groenten en specerijen)

500 gr lams- of runderschenkel

2 fijngesneden uien

4 fijngesneden of geperste teentjes knoflook

120 gr in plakjes gesneden tomaten

1 in schijfjes gesneden winterwortel

2 kopjes kokosmelk of aangelengde santen

1 dessertlepel korianderpoeder

1 theelepel komijn (djinten)

1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)

1/2 theelepel witte of zwarte peper

zout naar smaak

boter

1 liter water
  • Omschrijving recept: Soepen; Sri Lankaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voeg alle ingredienten, behalve de kokosmelk, boter, de uien en de knoflook samen in een middelgrote pan en breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur ± 15 minuten sudderen.

Haal dan het vlees uit de bouillon en snijd er kleine blokjes van.

Haal het merg uit het been en doe het in de bouillon terug.

Verhit een bakpan en bak de ui en de knoflook in de boter goudbruin.

Voeg het vlees en 1 soeplepel bouillon toe en laat dit ± 7 minuten sudderen.

Voeg de inhoud van de bakpan bij de bouillon, doe er de kokosmelk bij en laat de soep nog 10 minuten doorsudderen.

Met behulp van zout, aroma of een bouillontablet kunt u de soep de gewenste pittigheid geven.