Home > Recepten

Harira 1

450 gr lamsvlees in blokjes van ± 2 cm

4 grote tomaten

1 rode ui

1 citroen

100 gr gewelde linzen

100 gr gewelde kikkererwten

50 gr boter

1 liter water

1 eetlepel bloem

1 blikje tomatenpuree

1 theelepel kaneel

1 theelepel komijn

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gemberpoeder

1 bosje verse peterselie

1 bosje verse koriander

saffraan

1 rood pepertje

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

ijf het lamsvlees goed in met kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en komijn.

Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees hierin snel aan.

Snipper de ui, hak de koriander, de peterselie en het pepertje fijn en bak ze met het lamsvlees mee.

Roer er de tomatenpuree door en voeg de linzen en de kikkererwten toe.

Schenk er beetje bij beetje het water op en roer het geheel goed door.

Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze erbij.

Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan.

Meng een beetje water door de bloem, tot het een papje wordt en voeg dit aan de soep toe, om deze te binden.

Maak de soep af met wat citroensap.

Leg het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.