Home > Recepten

Bhalli (gestoomde linzenkoekjes)

350 gr rode linzen

1,75 liter koud water

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel zout

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

25 gr verse gehakte korianderblaadjes

sap van 1 citroen

2 1/2 dl yoghurt
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de linzen grondig, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg het water toe en laat ze 36 uur weken.

Laat de linzen uitlekken en maal ze tot een fijne pasta in een blender of keukenmachine. Knijp er in een kaasdoek of sterke theedoek het teveel aan water uit. Doe de pasta in een kom en meng hem met komijn, chilipoeder, zout, peper en koriander. Vorm er 6-8 koekjes van 5 cm doorsnee en 1 cm dik van. Dep deze vervolgens droog met keukenpapier.

Leg de koekjes boven in een stoompan, dek ze af en stoom 1 uur. Of stoom in de oven: leg de koekjes op een grote schaal, zet deze in een braadslee en giet er heet water omheen tot halverwege de schaal. Span over de braadslee en schaal aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 190 °C voorverwarmde oven. Neem de koekjes eruit wanneer ze gaar zijn en laat ze helemaal afkoelen.

Meng het citroensap met de yoghurt. Leg de linzenkoekjes op platte borden en giet de yoghurt erover.

Laat ze voor het opdienen minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Notities

Noot: Dit is een heel populaire schotel voor een heel warme (na)middag. De bereiding is vrij bewerkelijk, maar beslist alle moeite waard.