Home > Recepten

Samosa's basisrecept

350 gr bloem

1 theelepel bakpoeder

125 gr gesmolten boter

1 mespunt zout

± 1/2 dl melk

frituurolie

chutney
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Indiaas
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg:

Wrijf van de bloem, het bakpoeder, de boter en het zout met de vingers een kruimelig deeg.

Voeg 1,2 dl water toe, kneed het snel tot een stevig, soepel deeg en laat het deeg afgedekt ± 15 minuten rusten.

Draai van het deeg 8 balletjes en rol die uit tot cirkels van ± 20 cm.

Halveer de cirkels en dek ze tot het gebruik met een vochtige doek af.

Bereid een vulling (zie recepten).



Afwerking:

Bestrijk de rand van de deegcirkels met melk en schep wat vulling op het deeg.

Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan.

Verhit de frituurolie, frituur de samosa's met 6-8 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Notities

Serveer per persoon 2 warme samosa's met een pittige chutney.