Home > Recepten

Samosa's (Afghaans)

450 g rundergehakt

1 theelepel knoflook

1 theelepel zout

1 paprika

1 theelepel zwarte peper

1 ui

1/4 l water

1 theelepel ketumbar

2 pakjes filodeeg
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Borrelhapjes; Afghaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak 450 gr rundergehakt op middelhoog vuur in een middelgrote braadpan bruin.

Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel zout, 1 rode of groene paprika in stukjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 middelgrote fijngesneden ui, 1/4 liter water en 1 theelepel ketumbar bij en laat dit koken tot het water is verdampt.

Laat in ± 20 minuten 2 pakjes fillodeeg ontdooien en snijd de plakjes in vierkantjes van ± 5 x 5 cm.

Leg op het midden van elk vierkantje 1 theelepel van het gehaktmengsel, vouw het deeg tot een driehoekje en druk de randen op elkaar.

Bak ze in 20-25 minuten op een grote bakplaat in de oven lichtbruin.