Samosa's (Afghaans) |
|
450 g rundergehakt 1 theelepel knoflook 1 theelepel zout 1 paprika 1 theelepel zwarte peper 1 ui 1/4 l water 1 theelepel ketumbar 2 pakjes filodeeg |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180°C.Bak 450 gr rundergehakt op middelhoog vuur in een middelgrote braadpan bruin. Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel zout, 1 rode of groene paprika in stukjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 middelgrote fijngesneden ui, 1/4 liter water en 1 theelepel ketumbar bij en laat dit koken tot het water is verdampt. Laat in ± 20 minuten 2 pakjes fillodeeg ontdooien en snijd de plakjes in vierkantjes van ± 5 x 5 cm. Leg op het midden van elk vierkantje 1 theelepel van het gehaktmengsel, vouw het deeg tot een driehoekje en druk de randen op elkaar. Bak ze in 20-25 minuten op een grote bakplaat in de oven lichtbruin. |
Home > Recepten