Home > Recepten

Vleespasteitjes

7 plakjes bladerdeeg

1 eetlepel sesamzaadjes

300 gr lamsgehakt

1 geperst teentje knoflook

1/4 heel fijngesneden rode peper

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel ketumbarzaadjes

zout, peper

1 eetlepel fijngehakte munt

20 kleine ingevette taartvormpjes van ± 4 cm doorsnede
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Borrelhapjes; Indiaas
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rol elk plakje deeg nog iets uit. Snijd 5 plakjes deeg in vieren. Leg de vierkantjes deeg in de vormpjes. Prik de bodem van het deeg met een vork in.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

Meng het gehakt met de knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander, zout, peper, geroosterde sesamzaadjes en munt. Verdeel het mengsel over de vormpjes.

Snijd 2 plakjes deeg in heel dunne reepjes en leg die diagonaal als een netje over de vulling.

Bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt).