Home > Recepten

Bhindi foogath (gestoofde okra's met chilipeper)

50 gr ghee

1 grote gesnipperde ui

3 gesnipperde teentjes knoflook

5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt

5 verse groene chilipepers, ontpit en fijngehakt

1/2 theelepel chilipoeder

500 gr okra's, zonder steelaanzet en staart

2 dl water

zout

2 theelepels gedroogde kokos
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en voeg ui, knoflook, gember en chilipeper en -poeder toe. Laat alles onder af en toe roeren 4-5 minuten zachtjes bakken tot het zacht is.

Voeg de okra's, water en zout naar smaak toe. Breng aan de kook temper het vuur en laat afgedekt 5-10 minuten zacht stoven tot de okra's beetgaar maar niet zacht zijn. Roer de kokos erdoor en serveer het gerecht warm.

Notities

Noot: Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal van groenten. Het verschil is dat foogath vaak van restjes groenten wordt gekookt en dat gember hier de boventoon voert.