Bhindi foogath (gestoofde okra's met chilipeper) |
|
50 gr ghee 1 grote gesnipperde ui 3 gesnipperde teentjes knoflook 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt 5 verse groene chilipepers, ontpit en fijngehakt 1/2 theelepel chilipoeder 500 gr okra's, zonder steelaanzet en staart 2 dl water zout 2 theelepels gedroogde kokos |
|
BereidingSmelt de ghee in een pan met dikke bodem en voeg ui, knoflook, gember en chilipeper en -poeder toe. Laat alles onder af en toe roeren 4-5 minuten zachtjes bakken tot het zacht is.Voeg de okra's, water en zout naar smaak toe. Breng aan de kook temper het vuur en laat afgedekt 5-10 minuten zacht stoven tot de okra's beetgaar maar niet zacht zijn. Roer de kokos erdoor en serveer het gerecht warm. NotitiesNoot: Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal van groenten. Het verschil is dat foogath vaak van restjes groenten wordt gekookt en dat gember hier de boventoon voert. |
Home > Recepten