Home > Recepten

Bhara van zoete aardappel of pompoen, Indiaas

100 g kikkererwtenmeel

1 theelepel zout

1/2 theelepel cayennepeper

2 theelepels kurkuma/kuncit

1 theelepel bakpoeder

frituurolie

300 g zoete aardappel of pompoen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop 100 gr kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) en 1 theelepel bakpoeder met zoveel water glad tot een dun beslag is verkregen.

Verhit frituurolie tot 175 °C.

Snijd 300 gr zoete aardappel of pompoen in schijfjes, haal de groentenschijfjes één voor één door het beslag, bak ze in kleine porties in ± 3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.