Bloemkool bhaji |
|
1 bloemkool van gemiddelde grootte 200 gr aardappelen 2 eetlepels plantaardige olie 1/4 theelepel zwart mosterdzaad (eventueel geel) 3 teentjes knoflook 2 groene pepers 1/4 theelepel gemalen komijn (djinten) 1/4 theelepel ketumbar (ketoembar) 1/4 theelepel kurkuma (koenjit) ¾ theelepel garam masala 1 1/2 dl warm water vers korianderblad eventueel 1 lepel klapper. |
|
BereidingVerdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de aardappelen in luciferdikke reepjes.Hak de groene pepers. Hak de knoflook zeer fijn of duw hem door de pers. Maak de olie in een koekenpan of wok goed heet en piep er het mosterdzaad even in. Doe hiertoe de zaadjes in de hete olie, leg een deksel op de pan en zet de pan op een matige hittebron tot de zaadjes niet meer tegen het deksel springen. Haal de pan van de hittebron voor het deksel er af te nemen! Voeg de aardappelen toe en bak die zachtjes ongeveer 3 minuten. Voeg de overige ingredienten, behalve het water, toe en roerbak ± 5 minuten. Giet het water erbij en sudder nog een kwartiertje, tot de groenten net gaar maar niet te zacht zijn. Garneer, indien beschikbaar, met versgehakt korianderblad. Als variatie kunt tegelijk met de overige ingredienten een eetlepel gedroogde kokosnoot toevoegen. NotitiesEen bhaji is een Indiaas groentegerecht. Dit gerecht smaakt goed bij de meeste curry's en rijstgerechten. |
Home > Recepten