Home > Recepten

Bloemkool bhaji

1 bloemkool van gemiddelde grootte

200 gr aardappelen

2 eetlepels plantaardige olie

1/4 theelepel zwart mosterdzaad (eventueel geel)

3 teentjes knoflook

2 groene pepers

1/4 theelepel gemalen komijn (djinten)

1/4 theelepel ketumbar (ketoembar)

1/4 theelepel kurkuma (koenjit)

¾ theelepel garam masala

1 1/2 dl warm water

vers korianderblad

eventueel 1 lepel klapper.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de aardappelen in luciferdikke reepjes.

Hak de groene pepers.

Hak de knoflook zeer fijn of duw hem door de pers.

Maak de olie in een koekenpan of wok goed heet en piep er het mosterdzaad even in. Doe hiertoe de zaadjes in de hete olie, leg een deksel op de pan en zet de pan op een matige hittebron tot de zaadjes niet meer tegen

het deksel springen. Haal de pan van de hittebron voor het deksel er af

te nemen!

Voeg de aardappelen toe en bak die zachtjes ongeveer 3 minuten.

Voeg de overige ingredienten, behalve het water, toe en roerbak ± 5

minuten.

Giet het water erbij en sudder nog een kwartiertje, tot de groenten net

gaar maar niet te zacht zijn.

Garneer, indien beschikbaar, met versgehakt korianderblad.

Als variatie kunt tegelijk met de overige ingredienten een eetlepel

gedroogde kokosnoot toevoegen.

Notities

Een bhaji is een Indiaas groentegerecht. Dit gerecht smaakt goed bij de meeste curry's en rijstgerechten.