Home > Recepten

Garam masala 05

Een lekker mengsel bestaat uit 1 eetlepel kardamomzaadjes, 5 cm kaneelstok, 1 theelepel zwarte komijn (eventueel gewone), 1 theelepel zwarte peperkorrels en 1/4 muskaatnoot.
  • Omschrijving recept: Kruidenmengsels; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Garam masala is het Indiase basiscurrymengsel. Het is verkrijgbaar in Indiase winkels en sommige reformhuizen.

U kunt het ook zelf maken. Dat kan het best in kleine hoeveelheden,

zodat het steeds vers blijft.

Een lekker mengsel bestaat uit 1 eetlepel kardemomzaadjes, 5 cm kaneelstok, 1 theelepel zwarte komijn (eventueel gewone), 1 theelepel zwarte peperkorrels en 1/4 muskaatnoot. Stamp dit in de vijzel zeer fijn, zeef het en stamp de grove deeltjes nogmaals. Of, maal ze in 30-40 seconden in een schone elektrische koffiemolen of specerijenmolen zeer fijn. Bewaar het mengsel koel en donker in een goed sluitend potje.

Bovenstaande hoeveelheden leveren ± 3 eetlepels garam masala op.