Bananencurry (Kela kari) |
|
50 gr ghee 7 cm verse gemberwortel, geschild en in schijfjes 1 eetlepel garam masala 2 theelepels komijnzaad 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel kurkuma 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen zwarte peper 750 gr halfrijpe bananen 5 dl yoghurt sap van 1 citroen verse koriander of peterselie ter garnering |
|
BereidingSmelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de gember toe en fruit die zacht in 4-5 minuten. Voeg garam masala, komijn, chilipoeder, kurkuma, zout en peper toe en roerbak het mengsel nog 2 minuten.Pel de bananen en snijd ze in stukjes van 3 cm. Voeg ze toe en schep ze losjes door het specerijenmengsel. Meng yoghurt en citroensap in een kom en schenk ze over in de pan. Schep om en breng al roerend tot net tegen het kookpunt. Temper het vuur en laat 10 minuten zacht pruttelen tot de banaan zacht is, maar niet uiteenvalt. Schep alles voorzichtig op een warme schotel en garneer naar keuze met toefjes koriander of peterselie. NotitiesNoot: Bananen zijn volop verkrijgbaar in India en vormen vaak een belangrijk deel van het dagelijks voedsel. Gebruik voor deze curry beslist halfrijpe bananen, anders koken ze tot pap. |
Home > Recepten