Home > Recepten

Saag jhinga (Spinazie met garnalen)

500 gr spinazie (diepvries, ongehakt)

50 gr ghee

1 grote gesnipperde ui

2 gesnipperde teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

1/2 theelepel garam masala

1 1/2 theelepel ketumbar

1/2 theelepel kurkuma

1/2 theelepel chilipoeder

1/22 theelepel gemalen gember

1 theelepel zout

500 gr gepelde steurgarnalen
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de specerijen en het zout toe en roerbak nog eens 5 minuten.

Voeg de bevroren spinazie toe. Bak onder geregeld roeren met een houten lepel 3-4 minuten tot de spinazie los is en helemaal ontdooid. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 5 minuten zacht verder tot ze goed bedekt en warm zijn.

Serveer meteen.

Notities

Noot: De combinatie spinazie-garnalen vindt u misschien ongewoon; de twee smaken complementeren elkaar echter wonderwel.