Saag jhinga (Spinazie met garnalen) |
|
500 gr spinazie (diepvries, ongehakt) 50 gr ghee 1 grote gesnipperde ui 2 gesnipperde teentjes knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 theelepel garam masala 1 1/2 theelepel ketumbar 1/2 theelepel kurkuma 1/2 theelepel chilipoeder 1/22 theelepel gemalen gember 1 theelepel zout 500 gr gepelde steurgarnalen |
|
BereidingSmelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de specerijen en het zout toe en roerbak nog eens 5 minuten.Voeg de bevroren spinazie toe. Bak onder geregeld roeren met een houten lepel 3-4 minuten tot de spinazie los is en helemaal ontdooid. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 5 minuten zacht verder tot ze goed bedekt en warm zijn. Serveer meteen. NotitiesNoot: De combinatie spinazie-garnalen vindt u misschien ongewoon; de twee smaken complementeren elkaar echter wonderwel. |
Home > Recepten