Subzi pilao (Rijst met groenten) |
|
250 gr gemengde groenten (blokjes, diepvries) 100 gr groene en rode paprika (blokjes, diepvries) 100 gr courgette in schijven 2 eetlepels gemalen komijn 2 eetlepels ketumbar 1 eetlepel chilipoeder 2 theelepels kurkuma 4 theelepels zwarte gekneusde peperkorrels 2 theelepels zout 100 gr ghee 4 grote gesnipperde uien 5 gesnipperde teentjes knoflook 2 x 7 cm verse gemberwortel, geschild en gesnipperd 2 x 7 cm pijpkaneel 20 kardamompeulen 20 kruidnagels 1 eetlepel lavaszaad 750 gr basmatirijst 2 liter kokend water 75 gr sultanarozijnen 50 gr amandelschaafsel |
|
BereidingMeng de bevroren groenten met de courgette en laat ontdooien. Meng de specerijen en het zout.Smelt de helft van de ghee in een grote pan met dikke bodem. Voeg de helft van het specerijmengsel toe en bak zachtjes 1-2 minuten. Voeg de groenten toe en schep ze goed om. Schep de groenten met een schuimspaan in een grote kom; houd ze warm in een op 150 °C voorverwarmde oven. Smelt de rest van de ghee in de pan en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg kaneel, kardemom, kruidnagels en lavaszaad toe, roer goed en bak nog eens 3-4 minuten. Voeg de rest van het specerijmengsel toe en bak het mengsel nog 2 minuten. Was de rijst in koud water, laat uitlekken en verwijder eventuele steentjes. Voeg aan de pan toe, roer goed om en giet het kokende water erbij. Laat zachtjes zonder deksel koken tot de rijst beetgaar is; roer af en toe, zodat niets aanbakt. Voeg zo nodig extra kokend water toe. Giet de rijst zodra hij gaar is in een grote zeef en laat goed uitlekken. Schep de warme groenten erdoor en schik in een warme schotel. Bestrooi met rozijnen en amandelen en serveer meteen. NotitiesNoot: Dit rijstgerecht is vaak het pronkstuk van een vegetarisch feestmaal. |
Home > Recepten