Home > Recepten

Pilav met linzen

50 gr gele linzen (gele dal)

200 gr basmatirijst

1 fijngesneden ui

1 theelepel gemalen kaneel

3 kruidnagels

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

1/2 theelepel kardamompoeder

1 fijngesneden rode peper

3 eetlepels plantaardige olie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de linzen en de rijst afzonderlijk ± 30 minuten in ruim water en giet ze af.

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui ± 5 minuten.

Voeg de kaneel, kruidnagel, komijn, kardemom en rode peper toe en schep om.

Schenk 5 dl water in de pan en doe de linzen erbij.

Breng het specerijenmengsel met de linzen aan de kook en laat het ± 10 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst en een mespunt zout toe en kook die op laag vuur in ± 30 minuten gaar.