Pilav met linzen |
|
50 gr gele linzen (gele dal) 200 gr basmatirijst 1 fijngesneden ui 1 theelepel gemalen kaneel 3 kruidnagels 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1/2 theelepel kardamompoeder 1 fijngesneden rode peper 3 eetlepels plantaardige olie |
|
BereidingWeek de linzen en de rijst afzonderlijk ± 30 minuten in ruim water en giet ze af.Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui ± 5 minuten. Voeg de kaneel, kruidnagel, komijn, kardemom en rode peper toe en schep om. Schenk 5 dl water in de pan en doe de linzen erbij. Breng het specerijenmengsel met de linzen aan de kook en laat het ± 10 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst en een mespunt zout toe en kook die op laag vuur in ± 30 minuten gaar. |
Home > Recepten