Home > Recepten

Arbi tariwale (Gekruide zoete aardappels)

500 gr yammen, of een andere soort zoete aardappel

2 grote gesnipperde uien

1 theelepel verse gemberwortel

1 uitgeperst teentje knoflook

4 grote tomaten, ontveld en in stukken gesneden

1 gesnipperde groene Spaanse peper

1/2 theelepel koenjit

1/2 theelepel gemalen rode peper

zout

1 theelepel peterselieblaadjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Giselle Cassee

Bereiding

Zet de gewassen ongeschilde yammen op met ruim kokend water. Kook ze in 20 minuten gaar. Laat ze opdrogen en afkoelen in een vergiet. Schil ze en snijd ze in dikke plakken.

Verhit olie in een pan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien tot ze glazig zien. Voeg dan de gemberwortel, knoflook, in grove stukken gesneden tomaten, gesnipperde Spaanse peper, koenjit en de rode peper toe. Schep alles goed om en laat het onder voortdurend omroeren

zachtjes door bakken tot de tomaten uiteen gevallen zijn.

Voeg dan 2 dl kokend water toe en roer alles krachtig door. Voeg vervolgens zout naar smaak toe.

Warm de plakken yam op in dit mengsel.

Schep alles op een voorverwarmde schaal en strooi er de peterselie over.