Home > Recepten

Sabzi Bhujia (Gemengde gekruide groenten)

100 gr worteltjes

200-300 gr sperziebonen

1 kleine bloemkool of broccoli (± 300 gr)

1 kleine struik Chinese kool, spitskool of bleekselderij

1/2 theelepel mosterdzaad

2 uitgeperste teentjes knoflook

2 theelepels geraspte verse gemberwortel

1 theelepel kurkuma

1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaad en zaadlijsten en ragfijn gehakt
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snijd de boontjes in stukjes van 5 cm. Verdeel de bloemkool in uiterst kleine roosjes. Snijd de kool in smalle reepjes.

Laat de groenten goed uitlekken.

Verhit olie en fruit 30 seconden het mosterdzaad.

Doe hierna de knoflook, gemberwortel, kurkuma en Spaanse peper erbij.

Roer alles enkele malen goed om en voeg dan de boontjes toe. Schep alles goed om en doe dan de rest van de groenten erbij.

Laat alles 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken boven een vrij hoog vuur.

Leg een deksel op de pan en laat de inhoud 3 minuten zachtjes stoven.

Strooi er vervolgens wat zout naar smaak over.