Home > Recepten

Courgettes en aardappels uit India

500 gr aardappelen

1 ui

1 teentje knoflook

4 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie

1 theelepel paprikapoeder

zout, peper

1/4 theelepel van elk:

kurkuma (koenjit)

komijn, gemalen (djinten)

kaneelpoeder

kruidnagelpoeder

kardamompoeder

500 gr courgette

1 tomaat

1 eetlepel azijn of citroensap

2 bosuitjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen, kook ze en snijd ze in dobbelstenen van 25 mm.

Hak de uien fijn. Hak het knoflookteentje zeer fijn.

Snijd het bloemkroontje van de courgettes. Tenzij de schil erg stug is, is het smakelijker en mooier om ze niet te schillen. Snijd ze in de lengte in dunne plakken en dan in stukken van 25 mm.

Pel de tomaat en snijd hem in dobbelsteentjes.

Hak de lente-uitjes.

Maak in een diepe koekenpan (of wok) de olie heet. Voeg de gehakte ui toe en bak hem goudbruin. Voeg de knoflook toe en laat hem even meebakken. Voeg dan de aardappelen, het paprikapoeder, zout en peper naar smaak en de overige specerijen toe.

Bak alles boven niet te grote hitte 15 minuten, vaak roerend.

Voeg de courgettes toe en bak, steeds roerend, nog 10 minuten.

Voeg de tomaat, indien gewenst azijn of citroensap en lente-uitjes toe.

Bak nog 5 minuten, vaak roerend om aanbranden te voorkomen.

Notities

Dien het gerecht heet op met droge witte rijst of vers Indiaas brood.

Noot: Dit gerecht is niet 'heet', maar wel zeer geurig. De aangegeven hoeveelheden voor de specerijen zijn minima, nodig om de smaak en geur te laten uitkomen en kunnen naar smaak worden vergroot.