Pilav met doperwten, vegetarische |
|
2 uien in ringen 3 teentjes knoflook 4 cm geschilde gemberwortel 2 eetlepels olie of ghee * 500 gr basmatirijst 1 kaneelstokje 3 kruidnagels 3 geplette kardamompitten 1 blik tomaatblokjes (400 gr) 6 dl groentebouillon (van 1 tablet) 1 dl yoghurt 350 gr diepvries doperwten 75 gr gezouten cashewnoten blaadjes van 3 takjes koriander |
|
BereidingPureer 1 ui, de knoflook en de gemberwortel en bak het uimengsel in 2 eetlepels hete olie of ghee ± 5 minuten zachtjes. Voeg de rijst en de andere ui toe en bak de rijst al omscheppend glazig. Roer de kaneel, kruidnagel, kardemom, tomaatblokjes met vocht, bouillon en yoghurt erdoor. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het afgedekt ± 25 minuten zachtjes koken.Laat de laatste 5 minuten de doperwten mee koken. Garneer de pilau met cashewnoten en koriander. |
Home > Recepten