Home > Recepten

Curry van doperwtjes en champignons

500 gr doperwten

500 gr champignons

1 theelepel kurkuma

2 tomaten

1 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel ketumbar

1 eetlepel verse gemberwortel

verse korianderblaadjes

peper en zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Paddestoelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.

Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en hak ze in stukjes.

Fruit in een stoofpan de champignons, doperwten en komijn in olie of boter, ± 5 minuten.

Voeg de tomaten, kurkuma, ketumbar (koenjit), Chilipoeder en gember toe. Breng het op smaak met peper en zout.

Zet het vuur lager en strooi er vlak voor het opdienen de verse ketumbar over.