Home > Recepten

Champignons, Indiaas

500 gr champignons

1 grote ui

2 teentjes knoflook

± 2 cm verse gemberwortel

4 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels yoghurt

1 eetlepel tomatenpuree

2 theelepels ketumbar (ketoembar)

150 gr (diepvries) doperwten

zout, chilipoeder

3 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren (afhankelijk van de grootte); laat de kleine champignons heel.

Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.

Schil de gember en snijd hem in stukjes.

Pureer de ui, knoflook en gember met 3 eetlepels water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de champignons ± 3 minuten.

Doe de champignons in een kom en veeg de wok met keukenpapier schoon.

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de uienpuree ± 3 minuten.

Voeg lepel voor lepel de yoghurt toe en bak elke lepel ± 30 seconden mee.

Roer er de tomatenpuree en de ketumbar door en voeg de doperwten, 3 dl water en de champignons met hun vocht toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het gerecht ± 5 minuten zachtjes pruttelen.

Breng het met zout en chilipoeder op smaak en strooi er de gesnipperde koriander (of peterselie) over.

Notities

Lekker met rijst.