Champignons, Indiaas |
|
500 gr champignons 1 grote ui 2 teentjes knoflook ± 2 cm verse gemberwortel 4 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels yoghurt 1 eetlepel tomatenpuree 2 theelepels ketumbar (ketoembar) 150 gr (diepvries) doperwten zout, chilipoeder 3 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie |
|
BereidingBorstel de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren (afhankelijk van de grootte); laat de kleine champignons heel.Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Schil de gember en snijd hem in stukjes. Pureer de ui, knoflook en gember met 3 eetlepels water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de champignons ± 3 minuten. Doe de champignons in een kom en veeg de wok met keukenpapier schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de uienpuree ± 3 minuten. Voeg lepel voor lepel de yoghurt toe en bak elke lepel ± 30 seconden mee. Roer er de tomatenpuree en de ketumbar door en voeg de doperwten, 3 dl water en de champignons met hun vocht toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het gerecht ± 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng het met zout en chilipoeder op smaak en strooi er de gesnipperde koriander (of peterselie) over. NotitiesLekker met rijst. |
Home > Recepten