Home > Recepten

Groentecurry met kokos

1 theelepel mosterdzaad

olie

1 ui

1 teentje knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel laospoeder

1 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel gemberpoeder

3 eetlepels geraspte kokos

100 gr sperzieboontjes

1 kleine courgette

250 gr broccoliroosjes

100 gr worteltjes

2 dl water

1 groentebouillontablet

1 eetlepel tarwemeel
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de mosterdzaadjes in de olie tot ze knapperen.

Voeg dan de ui en de knoflook toe, fruit het geheel even en doe er dan de kruiden en de kokos bij.

Laat dit even bakken en voeg dan de kleingesneden groenten toe.

Doe er het water bij, breng het aan de kook en laat het geheel ± 15 minuten koken.

Voeg op het laatst het bouillonblokje toe en bind de curry met het tarwemeel (aangelengd met 1 eetlepel water).