Home > Recepten

Groentecurry met tahoe Bombay

250 gr tahoe in blokjes van ± 1 cm

1-2 eetlepels Indiase kruidenpasta (Patak's, pot)

1 1/2 eetlepel maïzena

2 eetlepels (zonnebloem)olie

1 fijngesneden grote ui

1 fijngesneden teentje knoflook

2 grote geschilde aardappelen in blokjes van ± 1 cm

250 gr wortel in stukjes

250 gr bloemkool in roosjes

150 gr doperwten (diepvries)

1 blik gepelde tomaten (± 400 gr), fijngesneden

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesvervangers; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schep in een kom de tahoe met de kruidenpasta en de maïzena om en laat ± 5 minuten marineren.

Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook omscheppend ± 2 minuten.

Voeg de aardappel toe en bak die ± 10 minuten met het deksel op de pan.

Schep af en toe om.

Voeg het tahoemengsel toe en bak die ± 5 minuten mee tot de tahoe knapperig is.

Voeg de wortel, bloemkool, doperwten en tomaat toe en laat het gerecht nog ± 5 minuten stoven.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Notities

Houd 1/3 van het gerecht apart voor de Indiase groentesoep met pappadums!