Home > Recepten

Gehaktballetjes, Indiaas

500 gr runder- of varkensgehakt

2 eetlepels fijngehakte ui

1 plakje fijngehakte verse gember

peper, zout

2 eetlepels ketumbar (ketoembar) ofkerriepoeder

1 losgeklopt ei

1 eetlepel worcestershiresaus

1 snee in water geweekt en uitgeknepen oud witbrood

2 fijngehakte sjalottenbladeren of lente-uitjes

1 eetlepel paneermeel

1/4 theelepel kaneel

1/4 theelepel kruidnagelpoeder

1/4 theelepel kurkuma (koenjit)

1/4 liter plantaardige olie (of, zo nodig, meer)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed in een kom alle ingredienten, behalve de olie, goed door elkaar en maak er balletjes van van ± 25 mm doorsnee.

Verhit de olie in een grote bakpan en braad de gehaktballetjes hierin, voorzichtig omscheppend zodat ze niet breken, aan alle kanten bruin.

Laat ze, als ze gaar zijn, goed uitlekken en serveer ze heet of koud met een pikante Indiase saus of een chili- of tomatensaus.