Home > Recepten

Saus, pikante Indiase

1 eetlepel plantaardige olie

1 fijngehakte ui

2 geplette en fijngehakte teentjes knoflook

1/4 liter tomatensaus (of -ketchup)

1/2 theelepel Worcestershiresaus

1 eetlepel chilisaus

125 gr ananasstukjes (uit blik)

1 eetlepel azijn

2 theelepels suiker
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak in een bakpan de olie heet en fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze licht gebruind zijn.

Zet het vuur laag en voeg de tomatensaus, de Worcestershiresaus, de chilisaus en de ananasstukjes toe.

Meng alles goed door elkaar, laat het mengsel aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de saus af en toe roerend ± 5 minuten sudderen.

Giet de saus in een kom.

Notities

Lekker als dipsaus bij Indiase Gehaktballetjes.