Home > Recepten

Gehaktballetjes met frisse muntsaus, Indiaas

Voor het gehakt:

100 gr gehakte blanke amandelen

1 kg rundergehakt

2 fijngesnipperde uien

25 gr fijngehakte gemberwortel

5 fijngeknipte takjes koriander

1 ei

1/2 theelepel cayennepeper

zout

1 zakje saffraanpoeder

50 gr bloem

2 eetlepels garam masala

5 eetlepels olie



Voor de saus:

1/2 komkommer

3 bekertjes zure (half)room á 1/8 liter

10 fijngeknipte blaadjes verse munt of 2 theelepels gedroogde munt

zout, peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gehakt: Week de amandelen ± 4 uur in ruim koud water en giet ze af.

Meng het gehakt, de amandelen, de ui, de gember, de koriander, het ei, de cayennepeper, 1 eetlepel zout, de saffraan, de bloem en de garam masala in een kom door elkaar en vorm van dit mengsel kleine balletjes.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ± 10 minuten goudbruin en gaar.

Saus: Schil de komkommer en rasp hem grof.

Doe de rasp in een zeef en druk het vocht eruit.

Roer de komkommer, de zure room en de munt in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.