Home > Recepten

Kipgehakt, gekruid

400 gr kip- of kalkoengehakt

3 eetlepels vindaloo-kruiden

1/2 dl yoghurt

2 gare aardappelen

bakboter



curry:

1 ui

1 teen knoflook

1 lepel kerrie

40 g boter

500 g aardappelblokjes

100 g peultjes

300 g bloemkoolroosjes

1 rode paprika
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid het gehakt met de vindaloo-kruiden, de yoghurt en de geprakte aardappelen.

Vorm dit tot een groot 'brood', braad dit in wat bakboter rondom bruin en stoof het in 30 minuten langzaam gaar.

Snijd het daarna in plakken.



Geef er een curry bij van 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 eetlepel kerriepoeder, 40 gr boter, 500 gr (halfgare) aardappelblokjes, 100 gr afgehaalde peultjes, 300 gr bloemkoolroosjes en 1 gesnipperde rode paprika.