Home > Recepten

Kofta kari 1 (Currygehaktballen)

450-500 gr mager gehakt

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

1 theelepel knoflookpoeder

1 ei

2 theelepels masala

1 1/2 theelepel chilipoeder



Voor de saus:

1 fijngesnipperde ui

2-3 eetlepels olie

6 kleine kardamompeulen

2 1/2 cm kaneel

6 kruidnagels

1 laurierblad

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

1 1/2 theelepel chilipoeder

1 1/2 theelepel tarmeriekpoeder

2 theelepels ketoembar

zout naar smaak

1 1/2 dl yoghurt of 2 eetlepels tomatenpuree

6 dl water



Voor de garnering:

2 fijngesneden groene pepertjes

2 takjes fijngehakte korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de gember, knoflook en het ei door het gehakt. Voeg de masala en chilipoeder toe. Vermeng alles goed, maak er 16-20 balletjes van en bewaar die koel.



SAUS:

Fruit de ui in de olie lichtbruin. Voeg de kardemom, kaneel, kruidnagels en laurier toe en sauteer dit een minuut. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut. Bestrooi met chili en komijn, tarmeriek en ketoembar. Roer de yoghurt of tomatenpuree erdoor (als u yoghurt gebruikt, wacht dan tot de olie bovenkomt (5-7 minuten)). Voeg het water toe, doe het deksel op de pan en breng de saus aan de kook. Voeg dan zout toe.

Doe de gehaktballen één voor één in de braadpan; schud ze voorzichtig heen en weer, niet roeren! Doe het deksel weer op de pan en laat alles zachtjes 20 minuten sudderen.

Garneer het gerecht met de fijngehakte groene pepers en korianderblad.

Notities

Dien op met rijst en/of roti's of eventueel warm stokbrood.