Kofta wa chalow (Afghaanse gehaktballetjes) |
|
1 klein ui 1 theelepel knoflook 1 theelepel gehakte koriander 1/2 theelepel zwarte peper 1/2 theelepel zout rundergehakt of lamsgehakt 1 ui 1 theelepel knoflook 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 theelepel knoflook 1 theelepel gehakte koriander 1/2 theelepel zwarte peper 1/2 theelepel zout |
|
BereidingPel een klein ui en snijd hem in kleine stukjes.Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout bij. Neem van runder- of lamsgehakt telkens 1 eetlepel en draai daar balletjes van. Pel 1 ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8 liter water in een foodprocessor. Schenk dit uienmengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen. Voeg 1/2 liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten. Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan 1 blikje tomatenpuree (± 70 gr), 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel vversgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken. NotitiesServeer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst. |
Home > Recepten