Home > Recepten

Kofta Kabab Khatai

750 gr lamsgehakt

melk of karnemelk

5 gekneusde kardamoms

1/4 theelepel gemalen saffraan

1/2 theelepel zwarte peper

120 gr vochtvrije yoghurt

180 gr room

120 gr geblancheerde gemalen amandelen

3 eetlepels fijngesneden piment

een snufje asafoetida (duivelsdrek)

1 eetlepel geroosterde en gemalen zwarte komijn

1/2 theelepel zout

45 gr geklaarde boter

sap van 4 limoenen

wat gehakte verse kruiden
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het gehakt met de kardemom 12 minuten in de melk of karnemelk en vermeng het met de saffraan en de zwarte peper.

Meng de yoghurt en de room door het gehakt.

Voeg de amandelen, zoete peper, asafoetida en zwarte komijn toe.

Kneed grondig, zout het mengsel en maak er balletjes van.

Laat die 1/2 uur in de koelkast opstijven.

Bak ze bruin in de boter en zet ze daarna op laag vuur.

Warm het limoensap in een klein pannetje op en sprenkel het over de gehaktballetjes.

Bak enige seconden op hoog vuur.

Serveer met verse kruiden.