Home > Recepten

Seekh Kabab Masalam

500 gr rundergehakt

6 gemalen rode chilipepers

1 theelepel zwarte peper

2 fijngehakte groene chilipepers

2 reepjes gehakt piment

2 theelepels komijn

2 theelepels koriander

1 theelepel gemalen fenegriek

4 gehakte teentjes knoflook

1 gehakte ui

1 eierdooier

1 theelepel gemberpoeder

6 gemalen kruidnagels

2 1/2 cm pijpkaneel

6 eetlepels peterselie

2 eetlepels gehakte munt

1 theelepel gemalen anijs

1 eetlepel papaverzaad

2 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel cashewnoten

60 gr geklaarde boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal het sesamzaad, het papaverzaad en de cashewnoten en vermeng dit met de boter.

Vermeng het vlees met de overige ingredienten, steek het op pennen en grill het gaar.

Rol de pennen dan in het boter/notenmengsel en bevochtig ze met de geklaarde boter.

Rol ze nog eens door het mengsel en zet ze weer onder de grill.

Herhaal dit proces tot zich een dikke korst heeft gevormd.