Home > Recepten

Shami Kabab 2

1 kg rundergehakt

60 gr gele spliterwten

1/2 theelepel zout

¾ eetlepel ketumbar

¾ eetlepel gemalen komijn

2 gehakte teentjes knoflook

1 fijngehakte ui

1 theelepel munt

1/2 eetlepel groene gember

geklaarde boter

citroenschil schilvers
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de erwten een nacht weken.

Kook ze samen met het vlees, zout en alle kruiden (gebruik zeer weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.

Laat het afkoelen, draai het door de keukenmachine en zorg dat het héél fijn wordt.

Maak er kleine koekjes van met een doorsnede van 4 cm en stop een paar reepjes citroenschilschilvers in het midden van het koekje.

Bak ze in geklaarde boter bruin zonder ze te breken.