Shami Kabab Noord-Mahali |
|
750 gr rundergehakt 4 uien 120 gr geklaarde boter 1 1/2 dl water 1 eetlepel korianderzaad 5 cm groene gember 45 gr licht geroosterde en gemalen gele spliterwten 1 1/2 theelepel zout 1 1/2 theelepel gemalen kardamom 1 1/2 theelepel kruidnagel 1 1/2 theelepel kaneel 1 theelepel zwarte peper 2 eetlepels gemalen anijs 1 theelepel gemalen kalonji (Nigella Indica) 75 gr vochtvrije yoghurt 1 eiwit peterselie |
|
BereidingBak 3 uien in 30 gr boter, vermeng ze met het vlees en geef het mengsel een bhogar in de hete boter: doe het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en schud 2 keer.Zet de pan dan terug op een lage pit en haal het deksel er na 1 minuut af. Voeg 1 1/2 dl water en het korianderzaad toe. Kook verder, schud regelmatig, tot al het water is geabsorbeerd. Voeg de gember, de rest van de uien, 45 gr geklaarde boter, de spliterwten, 1 theelepel zout, de kardemoms, kruidnagels, kaneel, zwarte peper, anijs en kalonji toe. Klop de yoghurt en het eiwit erin. Hoe langer u kneedt, hoe beter. Vorm dan ronde koekjes van 4 cm doorsnee en 1 cm dikte en braad die in de overgebleven geklaarde boter. Serveer met gehakte peterselie. |
Home > Recepten