Home > Recepten

Shami Kabab Noord-Mahali

750 gr rundergehakt

4 uien

120 gr geklaarde boter

1 1/2 dl water

1 eetlepel korianderzaad

5 cm groene gember

45 gr licht geroosterde en gemalen gele spliterwten

1 1/2 theelepel zout

1 1/2 theelepel gemalen kardamom

1 1/2 theelepel kruidnagel

1 1/2 theelepel kaneel

1 theelepel zwarte peper

2 eetlepels gemalen anijs

1 theelepel gemalen kalonji (Nigella Indica)

75 gr vochtvrije yoghurt

1 eiwit

peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak 3 uien in 30 gr boter, vermeng ze met het vlees en geef het mengsel een bhogar in de hete boter: doe het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en schud 2 keer.

Zet de pan dan terug op een lage pit en haal het deksel er na 1 minuut af.

Voeg 1 1/2 dl water en het korianderzaad toe.

Kook verder, schud regelmatig, tot al het water is geabsorbeerd.

Voeg de gember, de rest van de uien, 45 gr geklaarde boter, de spliterwten, 1 theelepel zout, de kardemoms, kruidnagels, kaneel, zwarte peper, anijs en kalonji toe.

Klop de yoghurt en het eiwit erin.

Hoe langer u kneedt, hoe beter.

Vorm dan ronde koekjes van 4 cm doorsnee en 1 cm dikte en braad die in de overgebleven geklaarde boter.

Serveer met gehakte peterselie.