Home > Recepten

Kofta Kabab Kasta

750 gr varkensvlees

2 fijngesneden groene chilipepers

1 eetlepel geraspte citroenschil

4 eetlepels peterselie

1 gemalen laurierblad

1/2 theelepel verse basilicum

7 1/2 cm gemalen verse gember

4 eetlepels fijngesneden piment

6 eetlepels gehakte bieslook

5 geperste teentjes knoflook

ongeveer 250 gr gezeefde groene pruimen

120 gr geklaarde boter

1/2 theelepel kruidenzout

4 1/2 dl yakhni

120 gr komkommer

1 eiwit
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil - gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.

Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden; laat een half uur intrekken.

Maak er dan kleine platte koekjes van.

Plaats in het midden 1/2 theelepel gezeefde pruim.

Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes over het fruit; vorm er zo balletjes mee.

Laat ze nog een kwartier staan.

Verhit de boter en bak de balletjes bruin.

Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.

Kook droog.



Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.

Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle kanten met het kookvocht bedekt worden.



Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en snel werd gesauteerd.