Bloemkoolschotel, snelle Indiase |
|
500 gr lamsbout in dobbelsteentjes zout, peper 2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden sjalotten 1 fijngesneden teentje knoflook 1-2 theelepels masalapoeder (kerriepoeder) 5 dl vleesbouillon (eventueel van tablet) 400 gr vastkokende aardappelen in blokjes van 1 1/2 cm 6-10 draadjes saffraan 1 kleine bloemkool in kleine roosjes 200 gr broccoliroosjes 3 lente-uitjes in dunne ringen 1 rode paprika in dunne reepjes 2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie |
|
BereidingBestrooi het lamsvlees met zout en peper bestrooien.Verhit de olie enlamsbout hierin in 5 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan scheppen. Sjalot, knoflook en masala in achtergebleven bakvet3 minuten bakken. Bouillon, aardappel en saffraan toevoegen(aardappelen moeten net onder staan) en mengsel zonder deksel10-15 minuten laten koken, tot aardappelen gaar zijn en vochtverdampt is. Bloemkool toevoegen en afgedekt 5 minuten meekoken. Broccoli, lente-ui, paprika en lamsvlees erdoor roeren en 5minuten meebakken. Voor serveren koriander erover strooien. |
Home > Recepten