Home > Recepten

Bloemkoolschotel, snelle Indiase

500 gr lamsbout in dobbelsteentjes

zout, peper

2 eetlepels olijfolie

2 fijngesneden sjalotten

1 fijngesneden teentje knoflook

1-2 theelepels masalapoeder (kerriepoeder)

5 dl vleesbouillon (eventueel van tablet)

400 gr vastkokende aardappelen in blokjes van 1 1/2 cm

6-10 draadjes saffraan

1 kleine bloemkool in kleine roosjes

200 gr broccoliroosjes

3 lente-uitjes in dunne ringen

1 rode paprika in dunne reepjes

2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi het lamsvlees met zout en peper bestrooien.

Verhit de olie enlamsbout

hierin in 5 minuten rondom bruin bakken.

Vlees uit pan scheppen.

Sjalot, knoflook en masala in achtergebleven bakvet3 minuten bakken.

Bouillon, aardappel en saffraan toevoegen(aardappelen moeten net

onder staan) en mengsel zonder deksel10-15 minuten laten koken, tot

aardappelen gaar zijn en vochtverdampt is.

Bloemkool toevoegen

en afgedekt 5 minuten meekoken.

Broccoli, lente-ui, paprika en lamsvlees erdoor roeren en 5minuten meebakken.

Voor serveren koriander

erover strooien.