Home > Recepten

Kheema mattar pilau

3 eetlepels olie

1 gesnipperde ui

2 cm fijngehakte verse gemberwortel

1 1/2 theelepel djinten (komijn)

1/2 theelepel kruidnagelpoeder

1 teentje knoflook

400 gr mager lamsgehakt

zout

250 gr basmatirijst

300 gr doperwtjes (diepvries)

2 theelepels garam masala

45 gr geschaafde amandelen
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui, gember, djinten en kruidnagelpoeder 3 minuten zachtjes. Pers de knoflook erboven uit.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Voeg 2 theelepels zout en de rijst toe en bak die even mee.

Doe er de doperwtjes en 6 dl water bij.

Kook het geheel met het deksel op de pan 10 minuten. Strooi er de garam masala over. Kook met het deksel op de pan de rijst in nog 5 minuten gaar.

Rooster in een droge koekenpan de amandelen. Schep het rijstgerecht door elkaar en bestrooi het met de amandelen.

Notities

Noot: Lekker met allerlei Indiase bijgerechten, zoals pappadums, chutney, raita, zoetzuur, pappadsaus.