Kheema mattar pilau |
|
3 eetlepels olie 1 gesnipperde ui 2 cm fijngehakte verse gemberwortel 1 1/2 theelepel djinten (komijn) 1/2 theelepel kruidnagelpoeder 1 teentje knoflook 400 gr mager lamsgehakt zout 250 gr basmatirijst 300 gr doperwtjes (diepvries) 2 theelepels garam masala 45 gr geschaafde amandelen |
|
BereidingVerhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui, gember, djinten en kruidnagelpoeder ± 3 minuten zachtjes. Pers de knoflook erboven uit.Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg 2 theelepels zout en de rijst toe en bak die even mee. Doe er de doperwtjes en 6 dl water bij. Kook het geheel met het deksel op de pan ± 10 minuten. Strooi er de garam masala over. Kook met het deksel op de pan de rijst in nog ± 5 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de amandelen. Schep het rijstgerecht door elkaar en bestrooi het met de amandelen. NotitiesNoot: Lekker met allerlei Indiase bijgerechten, zoals pappadums, chutney, raita, zoetzuur, pappadsaus. |
Home > Recepten