Home > Recepten

Rundvleescurry 1

600 gr rundvlees

1 grote ui

2 teentjes knoflook

3 1/2 eetlepel ghee of olie

2 theelepel ketumbar

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder

zout, peper uit de molen

1 eetlepel melk

1/4 liter yoghurt

2 eetlepels maïzena

2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes of koriander
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm, breng het met 3 dl water aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten koken.

Snipper de ui en de knoflook.

Roer alle specerijen met de melk glad tot een pasta.

Verhit de ghee of olie en fruit de ui en de knoflook daarin 2 minuten.

Voeg de kruidenpasta toe en bak die 1 minuut mee.

Doe het vlees en ± 2 dl kookvocht in de pan en laat het met het deksel erop 1 1/2 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.

Roer de maïzena met de yoghurt glad en voeg dit al roerend aan het vlees toe.

Breng op smaak met zout en peper en strooi er de munt over.

Lekker met rijst en komkommer, gestoofde aubergines met tomaten of een salade.