Home > Recepten

Keema (Gekruid rundergehakt)

50 gr ghee

2 grote gesnipperde uien

2 gesnipperde teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

2 theelepels chilipoeder

1/2 theelepel ketumbar

1/2 theelepel komijnzaad

1 theelepel zout

1 theelepel versgemalen zwarte peper

500 gr rundergehakt



Gebruik de beste kwaliteit gehakt of maal zelf het vlees.



Naar wens kan men erwten of blokjes gekookte aardappel toevoegen.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg specerijen, zout en peper toe en roerbak het mengsel nog 3 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak het onder geregeld roeren goudbruin. Bak nog 10 minuten door tot het vlees gaar en de curry droog is.

Serveer warm.

Notities

Noot: Dit is een simpele, gemakkelijk te maken schotel, die vaak voor banketten en allerhande diners wordt gebruikt.