Keema (Gekruid rundergehakt) |
|
50 gr ghee 2 grote gesnipperde uien 2 gesnipperde teentjes knoflook 1 theelepel kurkuma 2 theelepels chilipoeder 1/2 theelepel ketumbar 1/2 theelepel komijnzaad 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen zwarte peper 500 gr rundergehakt Gebruik de beste kwaliteit gehakt of maal zelf het vlees. Naar wens kan men erwten of blokjes gekookte aardappel toevoegen. |
|
BereidingSmelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg specerijen, zout en peper toe en roerbak het mengsel nog 3 minuten.Voeg het gehakt toe en bak het onder geregeld roeren goudbruin. Bak nog 10 minuten door tot het vlees gaar en de curry droog is. Serveer warm. NotitiesNoot: Dit is een simpele, gemakkelijk te maken schotel, die vaak voor banketten en allerhande diners wordt gebruikt. |
Home > Recepten