Home > Recepten

Keema Mattar

450 gr runder- of lamsgehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

2-3 tomaten

1 blikje tuinerwtjes

2-3 theelepels kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel chilipoeder

1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

1 theelepel zout

(1 theelepel gemalen komijn)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de ui en de knoflook 5 minuten op middelhoog vuur in 2 eetlepels olie.

Voeg het gehakt toe en bak het onder goed roeren rul.

Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe, leg het deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten sudderen.

Roer er dan de kruiden/specerijen door, voeg de erwtjes met het vocht toe en warm alles in 10 minuten goed door.

Notities

Geef dit bij gekookte rijst.