Home > Recepten

Karai Gosht

450-500 gr mager lamsvlees (gesneden in blokjes van 2,5 cm)

1 volle eetlepel ketoembar

2 theelepels chilipoeder

3 theelepels gemalen komijn (djinten)

3 eetlepels gedroogde fenegriekbladeren

1 eetlepel anijs

4 eetlepels olie

2 dl yoghurt (rechtsgedraaid)

6-7 kleine groene kardamompeulen

2 Indische laurierbladeren (Daun Salaam)

6 kruidnagels

5 cm pijpkaneel

2 gesneden uien

8 teentjes knoflook (fijngehakt)

zout naar smaak

5 cm geschilde en fijngehakte gemberwortel

2 dl water
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het vlees in een ruime schaal of kom en meng het met de fenegriekbladeren, komijnpoeder, ketoembar, anijs, chilipoeder en de yoghurt.

Maak de olie heet in een pan en fruit de ui goudgeel, maar wel glazig.

Voeg de knoflook, laurierbladeren, kruidnagels, kaneelpijpje, kardamom en de gember toe en laat het geheel zo'n 2 minuten bakken. Doe daarna het vlees erbij met 2 dl heet water en strooi er wat zout op.

Sluit de pan en laat alles ongeveer een half uur stoven op laag vuur.

Doe daarna het vlees in een koekenpan die niet kan aanbakken en laat op getemperd vuur al het vocht verdampen. Is het vlees nog niet gaar, voeg dan steeds wat water toe, net zolang tot de olie boven komt.

Reken voor het klaar stoven van dit gerecht op drie kwartier tot een uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.

Notities

Noot: Het gerecht wordt zonder vocht opgediend met rijst en/of Indiase broden. Turks brood past er ook heel goed bij.