Home > Recepten

Rogan gosht (Malse lamskerrie)

1 kg mager lamspoelet

8 gr ketoembar

2 gr kruidnagels

5 gr chilipoeder

2 gr kardamom

5 gr garam masala

5 gr zout

2 gr zwarte peper

100 gr boter

100 gr gesnipperde ui

1 teentje knoflook

2 dl slagroom

2 1/2 dl magere yoghurt

5 gr suiker
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng in een kom het lamspoelet, de kruiden, garam masala en het zout goed en laat het vlees ± 30 minuten marineren.

Smelt in een pan de boter. Bak het vlees op hoog vuur rondom lichtbruin (Laat de kruiden niet aanbranden).

Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en laat dit even meebakken.

Voeg de slagroom en 3 dl water toe.

Laat het vlees op zacht vuur in ± 1 uur gaar stoven.

Roer er vlak voor het serveren de yoghurt door.

Breng eventueel op smaak met suiker.