Home > Recepten

Korma Plau (Lamscurry met rijst)

500 gr lamsschoudervlees

200 gr uien

1 eetlepel verse gember (of 1 theelepel gedroogd)

2 teentjes knoflook

2 gedroogde chilipepers zonder zaadjes

1 eetlepel ketumbar

1 1/2 theelepel gemalen komijn

1 theelepel kaneel

1/4 theelepel gemalen kardamom

1/4 theelepel gemalen kruidnagel

1/4 theelepel saffraanpoeder

75 gr geschaafde amandelen

1 1/2 dl volle yoghurt

zout

boter
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het lamsvlees in blokjes.

Hak de helft van de uien met de gember, de knoflook, de kruiden en de helft van de amandelen zeer fijn.

Snipper de rest van de ui en fruit die in wat boter.

Voeg de kruidenmassa toe en fruit dit tot de olie zich van de rest scheidt.

Voeg het lamsvlees, de (in een eetlepel kokend water opgeloste) saffraan en de yoghurt toe.

Breng het gerecht aan de kook en laat het zachtjes, afgedekt, 1 uur stoven tot het vlees zacht is.

Roer af en toe.

Rooster de rest van het amandelschaafsel in een droogverhitte koekenpan en strooi dit over het vlees.

Serveer het vlees met (even in olie met knoflook en wat kerrie gebakken en daarna in bouillon gekookte) rijst, een chutney naar keuze en een 'sambal' van een fijngehakt mengsel van 1 rode ui, 2 muntblaadjes en citroensap.