Home > Recepten

Chutneys (tomaten, koriander, dadel)

Tomatenchutney:

blik gepelde tomaten

geraspte gember

knoflook

chilipeper

suikerkerrie



Dadelchutney:

als tomatenchutney, vervang alleen de tomaten door ontpitte dadels.



Verse korianderchutney:

100 gr gedroogde geraspte kokos

2 bosjes koriander

4 teentjes knoflook

1 klein uitje

1 1/2 theelepel kerrie

3 eetlepels citroensap

rode peper
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Tomatenchutney: meng een blik gepelde tomaten met geraspte gember, knoflook, chilipeper, suiker en kerrie en laat dit sudderen tot een stevige chutney is ontstaan.



Een dadelchutney maakt u op dezelfde manier als tomatenchutney, vervang alleen de tomaten door ontpitte dadels.



Verse korianderchutney: laat 100 gr gedroogde geraspte kokos,overgoten met 1 dl water, 5 minuten staan. Pureer in een blender het kokosmengsel, 2 bosjes koriander, 4 teentjes knoflook, 1 klein uitje, 1 1/2 theelepel kerrie en 3 eetlepels citroensap. Strooi er een in dunne ringen gesneden rode peper over.