Chutneys (tomaten, koriander, dadel) |
|
Tomatenchutney: blik gepelde tomaten geraspte gember knoflook chilipeper suikerkerrie Dadelchutney: als tomatenchutney, vervang alleen de tomaten door ontpitte dadels. Verse korianderchutney: 100 gr gedroogde geraspte kokos 2 bosjes koriander 4 teentjes knoflook 1 klein uitje 1 1/2 theelepel kerrie 3 eetlepels citroensap rode peper |
|
BereidingTomatenchutney: meng een blik gepelde tomaten met geraspte gember, knoflook, chilipeper, suiker en kerrie en laat dit sudderen tot een stevige chutney is ontstaan.Een dadelchutney maakt u op dezelfde manier als tomatenchutney, vervang alleen de tomaten door ontpitte dadels. Verse korianderchutney: laat 100 gr gedroogde geraspte kokos,overgoten met 1 dl water, 5 minuten staan. Pureer in een blender het kokosmengsel, 2 bosjes koriander, 4 teentjes knoflook, 1 klein uitje, 1 1/2 theelepel kerrie en 3 eetlepels citroensap. Strooi er een in dunne ringen gesneden rode peper over. |
Home > Recepten